Never Perfect

Disclaimer


Hi! Just a place where my heart goes.

Entries About Link
Credits

Basecode by: Aina Syaza
Editor: Amel Jasmeen
Owner: Mira Mirr
Others:   
Dunia akan gelap dalam masa 3 HARI, the answer is NO.
SALAM.

Hello my dear hunny bunny.
Korang ada dengar cerita yg bumi akan bergelap dalam masa 3 hari starting 23, 24 25 Disember 2012? okay aku pasti ramai yg dah baca article yg konon nya bumi akan bergelap dalam masa 3 hari. Sebagai contoh article yang ini.


Tapi cuba korang fikirkan secara logik akalnya. Kalau betul lah bumi akan bergelap, kenapa kerajaan tak bagi warning awal awal sedangkan ini adalah isu penting. Isu yg melibatkan nyawa manusia. Kalau bumi bergelap, maknanya proses fotosinthesis takkan berlaku, oksigen akan berkurangan dan keadaan ini akan menyebabkan tekanan kepada manusia. Talian internet akan terputus akibat tarikan elektromagnetik oleh black hole yg digembar gemburkan akan berada sejajar dengan semua planet. ya, pasti fenomena ini akan berlaku tapi bukan pada 23,24,25 Disember ini. Pihak NASA menidakkan kebenaran ini kerana ada pihak lain yg mengubah video yg dikeluarkan di youtube dan menggunakan nama NASA sebagai sandaran. Articlemengenai NASA boleh dibaca di sini dan ini  Isu ini menjadi isu hangat akhir akhir ini , tetapi ada kebaikan di sebalik isu palsu ini. kita sebagai manusia tak pernah lari dari dosa. Gunakan la masa yg tinggal ini untuk mula berubah ke jalan yg lebih baik. Aku bukan nak jadi ustazah , tapi sekadar mengingatkan diri sendiri dan org lain. Dunia kita dah tak lama, kajian banyak menunjukkan dunia ini semakin tua dan ini dapat dilihat sendiri. kita sendiri dapat merasa bahawa kitalah umat akhir zaman. InsyaAllah, 23, 24 , 25 Disember 2012 adalah hari hari yg biasa kita akan lalui. Wallahualam.


Older Post | Newer Post
/blockquote>