Never Perfect

Disclaimer


Hi! Just a place where my heart goes.

Entries About Link
Credits

Basecode by: Aina Syaza
Editor: Amel Jasmeen
Owner: Mira Mirr
Others:   
Bila rindu , nak buat apa ye?

Salam.

uhukss, hello my dear gegirl dan boboys yg somel somel. Setelah beberapa hari memikirkan ilham nak tulis ape , toink , semalam dapat satu inspirasi. Thanx awak sbb menginspirasikan sy. ilovechuu domo. okay , sebenarnya i miss someone , dan aku terfikir , how can I overcome this thing. Setelah bergolek golek dan jatuh katil , keluar idea.


So korang akan buat apa kalau korang rindu someone yang jauh, cth like BF/GF korang duduk jauh atau kene pergi somewhere yang jauh. tak payah someone pun takpe, your family. ohh rindunya familykuu di sana. here's the thing , rindu ni subjektif , korang boleh express , lepaskan rindu dengan macam macam cara.

WEBBYCAMMY


istilah lain nya , webcam. Jangan nak berdusta la korang takde FB or Skype. Fb kan sekarang boleh webbycammy. Ohh comelnye bila sebut macam tu. *okay gedik*. Back to story , kalau boleh , once a week pun da cukup memadai.tapi kalau korang guna unify , harihari pun takpe kan. Dapat tengok muke die sekejap pun da cukup. tapi rasenya kalau dah webbycammy *aww comel* memang kalau tak lebih sejam tak sah. Mase ni la korang nak luahkan perasaan terpendam tu.

I miss you like oreo miss his cream.

Rase nak peluk je laptop tu kan. see i know it, rindu beb rindu. Aku webbycammy *ohh mmg comel* dengan family pun nak dekat sejam , tengok muka mama ayah , sayu nye. Teknologi makin canggih , use it wisely , Jangan pulak korang buat err perkara perkara yg pelik pelik kan :P Faham saja.


Reread old conversation


Im sure most of the girl akan simpan most of the conversation yang korang penah ade dengan BF korangkan. jadi mase ni la korang boleh mula mengorek semula inbox korang. Kajian mengatakan kalau kita baca semula msg msg lama atau mengimbau balik kenangan lama , kita boleh rasa kehadiran / kewujudan dia. korang akan rasa macam he is not that far. He is with you , dalam imaginasi korang la. But , kadang kadang sayu jugak baca msg lame sbb korang akan berharap masa tu berputar balik untuk rasa perasaan bahagia tu lagi.kan? Jangan tipu , dosa kering tau.haha



Be a STALKER


Naahh, yg ni aku rasa korang selalu buatkan. Rindu ke tak rindu ke, menjadi stalker tu adalah WAJIB kan. Mase ni la kita akan hargai pasangan kita. tengok gambar pun sayu je kan. rase , eii, i want him back now!! Tengok aktiviti yg dia lakukan kat tempat yg dia pergi. at least korang dapat tau dia buat ape. Gagi yg memang dah lama tak jumpa tu , korang try la search search video kat profile die. Boleh tengok gelagat yg tersayang kan. mesti lepas sikit rindu. tapi awas! jangan jadi cemburu buta pulak bila korang stalk profile dia jumpa plak dia msg or komen komen dengan lelaki / perempuan lain. masa jauh ni , perasaan cemburu , syak wasangka mesti tinggi , so korang kene be careful supaya tak merosakkan hubungan korang.

Busykan Diri dengan workload.


Kalau rindu tu menyakitkan, try busykan diri dengan kerja. kalau tak ada kerja , cari kerja yang korang boleh buat. pegi tolong sape sape ke. kalau nak lebih pahala , pegi la tolong makcik makcik tu sapu jalan , bersihsikit Malaysia ni. Bila dah busy buat kerja korang takkan ingat sangat dan habis kerja penat kan. Confirm tido punya. Kalau tak penat jugak , try buat larian 1000m , 2000m . Untung untung boleh slim. Bagus jugak kalau rindu someone ni kan, boleh slim.



HAHA. Takpun , jangan dilayan sangat perasaan gedik gedik korang tu. Sesekali takpe, jangan selalu sangat. Korang meratap menangis rindu , bukan dia boleh puff menjelma depan korang *terasa*. Biasanya yg gegirls ni la, emosi kami kan eemm kurang stabil, jadi macam macam boleh jadi. Untuk student , lagi senang, masa ni la boleh concentrate study. TAPI pastikan study betul betul laa, jangan tengah tengah buat notes tu pergi lakar nama dia. Ahh sudah, angau namanya *terasa*. Kalau dah parah sangat, grab your phone,call la dia, dapat ckp sekejap pun korang lega kan. Kalau nak lama lama, maxis kan ade super saver , Celcom kan ade whatuwant, berhabis sikit untuk diri sendiri takpe kan ;)



Older Post | Newer Post
/blockquote>